Någonting

Har som vanligt varit dålig på att uppdatera bloggen. Har just nu en period där jag gör annat än att sitta på internet. Eller i alla fall sitta vid datorn. Och då blir tyvärr blogginläggen färre. Jag kan uppdatera bloggen via telefonen. Men det är bara så jobbigt att skriva längre inlägg på telefonen. Det går ju så mycket lättare när man har ett helt tangentbord att skriva på.

Men nu är jag här!

Vi var ju tillbaka hos läkaren i måndags, jag och pojkvännen. Jag kände mig stark och ganska lugn inför det besöket. Som jag skrev innan så är det ju ALLTID tankar på hur bedömningen av senaste röntgenundersökningen blir. Men man försöker tänka positivt. Jag har dock lite svårt för att vara bara positiv varje gång. När jag fick min diagnos gjorde jag samma dag en DT-röntgen (datortomografi) på lungorna för att se att den inte hade spridigt sig. Jag försökte vara väldigt positiv inför resultatet på den röntgen. Försökte intala mig själv att om jag hade tumörer i lungorna så hade jag märkt av något. Jag googlade till och med på symptom om man har tumörer i lungorna och då var det symptom som hosta, anfåddhet, hosta blod osv. Något jag inte alls märkte av. Inte ens anfåddhet. Så jag var nästan övertygad om att det inte var något i lungorna. Men så fick jag ju veta på läkarbesöket tre dagar senare att så var det visst. Jag hade visst små, små, små tumörer i lungorna. Därför kan jag aldrig känna mig helt säker. För det finns cancertumörer man inte känner av, vilket är det hemska med den här sjukdomen.

Och det första hon berättade var att röntgenläkaren hade hittat "något litet" som han inte var säker på vad det var. Mitt hjärta stannade typ. Men min läkare pratade vidare som om inget hade hänt. Jag började tänka en massa saker men reagerade kraftigt på att hon lät som vanligt. Inte som hon brukar när hon är orolig eller när något i min vardag måste förändras. Så tog hon upp röntgenbilden och tittade igenom den, och läste röntgenläkarens beskrivning av vad han hittat. Det var på den högra lungan, bak på ryggen. På bilden såg det lite ut som ett vitt "blurr". Och direkt när vi såg vart han hade satt en pil förstod vi vad det var. Det är mitt ärr på lungan, sen dom gjorde biopsi på två tumörer för snart ett år sen. Då mådde jag genast bättre. Så förklarade min läkare att hon skulle dubbelkolla med röntgenläkaren bara för att få besked om att det var just det "blurret" som han menade. Men att det var så vi tre i rummet tolkade det. Och så sa hon att troligtvis var inte röntgenläkaren uppdaterad på att jag hade genomgått den operationen och det var därför han hade skrivit så.

Jag andades ut.. Man blir ju skitnervös inför såna besked. Speciellt när jag vet fakta. Att medicinen jag går på egentligen bara ska bromsa utvecklingen av tumörerna så att min kropp får tillräcklig återhämtning för att den tog så mycket stryk av cellgifterna. Och de cellgifter man vanligtvis behandlar osteosarkom med, den ena tar min kropp otroligt mycket stryk av, och de andra två tar inte på tumörerna. Min bentumör hade växt under cellgiftsperioden, inte dött som är förhoppningen. Så jag är väldigt glad så länge jag kan ta mina sprutor en gång i veckan och önskar att det kan vara så resten av livet.

Annars är livet rätt bra. Foten vill fortfarande inte riktigt som jag vill men det går bättre och bättre. Speciellt när det är barmark ute. Då känns det riktigt bra. Då känner jag mig stabil på fötterna och kan gå på i en riktigt bra takt. Då och då hugger det till i foten. Men den känns ändå mer rörlig nu är vad den gjorde förut. Så framsteg görs även på den fronten!

Och så håller vi alla tummarna för att det är vår nu och att vi slipper mer snö!


Läkarbesök

Då var det dags för läkarbesök igen. I morgon ska jag och pojkvännen till KS för att träffa onkologen och få besked om röntgen. Jag är som vanligt nervös men känner mig ändå hyfsat lugn. Men det är ändå mycket tankar. Tankar på hur bra jag har det och jag vill inte ha något besked som förändrar min vardag.

Men i morgon vet vi. Jag känner mig trots allt stark nu.

Trevlig söndagskväll!


Aktivitetsersättning

Jag fick ju ett nytt beslut från försäkringskassan om min ersättning. Jag är fortfarande beviljad 100% aktivitetsersättning. Även om pengarna inte är många så är det välkommet. Min handläggare var ny, men jag gillar henne. Hon verkar bra. Känns bara konstigt att hon är ungefär lika gammal som jag...

Men i alla fall. Jag lyfte frågan om att komma vidare med sysselsättning. Stället jag arbetstränar på är människorna jättetrevliga men jag har inga direkt meningsfulla arbetsuppgifter. Det blir mest sånt som någon har liggande eller som är lätt att fixa. Och det har varit jättebra fram till nu att ha det på det sättet. Men jag känner nu att jag måste komma vidare och där jag är nu har dom ingen möjlighet att erbjuda mig något annat. Därför lyfte jag frågan med FK. Hon skulle kolla med arbetsförmedlingen och sen ringa tillbaka till mig. Det gjorde hon igår. Så jag ska träffa henne och arbetsförmedlaren i början av mars.

För att vara jäkligt kritisk så tror jag inte mycket på någon hjälp. Anledningen till att jag lyfte frågan med FK var för att min gamla handläggare berättat om en arbetsförmedlingsgrupp som jobbat med inriktning på unga funktionshindrade och trodde att det kanske kunde vara aktuellt för mig, i och med att jag inte kan jobba 100% än. Men den gruppen fanns inte länge kvar utan varje arbetsförmedling ska ha en handläggare som inriktar sig på unga funktionshindrade. Men det här är så nytt så jag är tveksam.. Dessutom har inte AF ställt upp tidigare när jag behövde hjälp. Men vi får se. Det kanske blir bra.

Jag är glad att våren börjar komma, eller i alla fall att snön och isen försvinner. Även om jag känner mig väldigt stabil med mina dubbar så är det alltid ett orosmoment. Men snart är det sommar och foten känns bättre än på länge! Nu ska bara det där med jobb och försörjning lösa sig.


Oj!

Jag har nästan helt glömt bort att blogga. Men jag mår bra. Ni behöver inte vara oroliga.

I helgen var jag ute och dansade för första gången sen jag blev sjuk. Det gick rätt bra. Vännerna vet om mina begränsningar och hjälper mig om någon bufflas för mycket på dansgolvet eller om jag behöver hålla i någon för att inte tappa balansen. Så det kändes skönt. Dansen var väl dock inte helt prickfri. Jag ska inte säga att jag är bra på att dansa, men förut kunde jag i alla fall dansa i takt till musiken. Nu är det lite svårare men jag försöker. Det ser säkert förjävligt ut, men vi har så roligt när vi är ute och dansar, det känns som att det är huvudsaken.

Annars så var det urnsättning av farmor i fredags. Jag, mamma, pappa, faster och farbror var där och sänkte ner urnan i graven. Det kändes bra att kunna sänka ner henne bredvid farfar. Då är hon nog trygg.

Sen var vi på antikmässa. Det var rätt roligt. Vi hittade vissa objekt som vi själva har hemma och kunde se värdet på dom. Lite intressant vad man har för guldklimpar hemma.

En vecka kvar till läkarbesöket. Jag skulle ju varit tillbaka på läkarbesök dagen efter att vi kom hem från Oman. Men eftersom flyget blev försenat så missade jag läkarbesöket och fick boka om. Inför det läkarbesöket var jag nervös. Men nu känner jag mig lugnare. Dock är det ju en vecka kvar.. Så jag hinner nog bli nervös.

Thats all! Tjingeling.


Trötthet

Sen jag blev sjuk har jag verkligen fått uppleva trötthet. Jag trodde att jag hade känt av att vara trött tidigare, men det var inget i jämförelse. För mig är det skillnad på att vara trött för att man är mycket fysiskt aktiv. Man kanske jobbar, tränar eller har små barn. Då förstår jag att man känner sig trött mycket och ofta. Men när man som jag, gör ganska lite saker om dagarna och ändå kan sova mer än normalt. Då blir man aningen frustrerad. 
 
Jag har sagt det och säger det igen, ingenting går upp emot cellgifstrött. Tröttheten man känner någon/några dagar efter en cellgiftsbehandling är inte nådig. Då sover man, hela dagar, i sträck. Lite som Törnrosa. Jag minns min sista cellgifsbehandling. Som blev avbruten för att mina organ inte längre orkade med. Då hade jag fått en halv dos med cellgifter. Dagen efter att jag kommit hem från sjukhuset vaknade jag normal tid. Kanske vid 9. Jag gick ner, åt nog kanske lite frukost och blev så trött att jag la mig i den utbäddade bäddsoffan i vardagsrummet. Där låg jag. Min farbror kom och hälsade på några timmar och hade med sig munkar. Jag gick upp någon gång på förmiddagen, och åt en munk. Sen gick jag och la mig igen. Och sov. På kvällen någon gång åt jag middag. Då var jag kanske vaken i alla fall 1,5 timme. Sen somnade jag igen och sov heeela natten. Det är att vara trött. 
Fullt så trött är jag inte just nu. Men jag är trött. I fredags tränade jag på gymmet. Av någon underlig anledning så blir jag väldigt trött när jag har tränat. Så jag blev tvungen att sova middag, mitt på dagen. Och trots att jag hade sovit middag i någon timme så somnade jag på soffan på kvällen och sov i 2,5 timme. Och sen gick jag och la mig och kunde sova heeela natten.
Och så har det fortsatt. I lördags somnade jag på soffan på eftermiddagen och sov någon timme. Trots det kunde jag somna och sova hela natten. 
Jag önskar att jag kunde säga vad det är som gör mig såhär trött. För vanligtvis är jag inte så trött att jag behöver sova mitt på dagen. Ofta sover jag bara mellan 8 och 12 timmar på natten och det räcker. Men något har hänt de senaste dagarna som gör mig otroligt trött. Jag vet inte om det är någon infektion/förkylning på gång som kan trigga igång kroppen och göra den trött.
 
Jag har dock fått inse att det är inte så mycket att göra åt saken. Är kroppen trött behöver den få vila och då får man helt enkelt vila. När man ändå inte gör speciellt mycket om dagarna så spelar det inte så stor roll om sömnen blir lite rubbad. 

Oman

Oj. Jag måste ju hinna blogga också, kom jag på!

Hej på er, förresten! Jag är hemma nu. Vi kom, efter mycket om och några men, hem igår eftermiddag. Flyget var 12 timmar försenat ("Bara?" som en svensk man uttryckte sig när han fick beskedet). Lagom trötta var vi när vi kom hem, och direkt satte oss i bilkö för att komma hem från Arlanda. Vi skulle egentligen ha landat kl 02.55 på natten och insåg att för att ta oss hem (och även dit) så blev vi tvungna att ta bilen. Men vi landade istället kl 14.50 och då var det betydligt fler bilar som var ute på vägarna.

Men utöver förseningarna så har resan varit toppen. Vi har bott på lyxhotell (nästan gratis!), solat, badat i Omans största pool, ätit god mat, druckit piña colada och varit ute i världens största sandöken. Och nej, Sahara är inte världens största sandöken, Empty Quater eller The Rub' al Khali, som den heter på Arabiska, är världens största sandöken. Där sov vi under bar himmel och fick sand i ungefär alla kroppsöppningar ni kan tänka er. Huden blev nästan peelad och håret var alldeles strävt. Men det var jäkligt häftigt att sitta ute i öken, med ett gäng man aldrig hade träffat förut (en del svenskar och några omanier), mysa vid elden och sen lägga sig och sova på madrasser, under filtar och sova under bar himmel.

Jag kan verkligen rekomendera att åka till Oman om man vill ha sol och bad. Tidsomställningen är bara 3 timmar, även om flygresan är ca 8 timmar. Men det är nästan garanterat sol och värme. Så för er som är nyfikna på ett väldigt trevligt och vänligt arabiskt land med härliga människor, tycker jag ska åka till Oman.

För övrigt mår jag förresten bra. Jag höll på att glömma bort att skriva det. Foten och framförallt benet, blev lite stelt under flygresan. Men det har gått bra ändå.

Jag missade dock min läkartid som jag hade inbokad igår kl 13 på onsdagen för att få svar på röntgen som jag gjorde innan jag åkte. Jag satt som bäst och funderade på läkarbesöket (som man alltid gör inför att man ska få svar på röntgen) när vi fick reda på att vi skulle bli 12 timmar försenade hem. Men jag hoppas på att jag snart kan få en ny tid till sjukhuset.

Annars rullar livet på som vanligt.

RSS 2.0