Illamående, veterinär, efterlysning.

Oj, det var länge sen jag bloggade.. Jag har tänkt att jag ska blogga i veckan, men det har inte blivit av.
 
Förra helgen var lite tuff. Slutet av cellgiftsperioden och jag mådde illa. Mer illa än första veckan med medicinerna. Men det kan bero på den ökade dosen. Jag blev också väldigt trött och sov mycket under helgen. Men jag överlevde, och det är ju huvudsaken. Jag har inte heller hört något från sjukhuset gällande mitt blodprov jag tog i tisdags. Proverna kanske var bra ändå?

Annars har den här veckan varit lite tuff. Min ena hund, Chow-Chowen har fått någon konstig svullnad på benen och har svårt att röra sig och svårt att ligga ner. Var hos veterinären både igår och idag och idag beslutades att han skulle läggas in på djursjukhuset för vård och smärtlindring. Ingen vet vad svullnaden beror på och i morgon ska de röntga honom och göra ultraljud på organen för att se om det är något fel där.
 
Det är väldigt tufft att se sin hund sjuk. Jag vet inte hur ni läsare ställer er till djur, men mina hundar är mina ögonstenar. Jag vill verkligen göra allt för att dom ska må bra och att se att dom plågas är otroligt smärtsamt. Tankar flyger runt också, hur allvarligt är det? På något sätt är jag hjälpt av min egen situation. Jag har själv fått ta emot många tuffa besked och lärt mig att det är ingen idé att stressa upp mer än vad man behöver. Så jag försöker ta det lugnt och inte tänka mer än nödvändigt på vad som KAN hända med min lilla vovve.
 
Det har ju snöat i natt. Jag trodde att jag skulle tycka att det var jobbigt när första riktiga snön kom. Jag har, sen jag opererade mitt ben, haft svårt att promenera i snön. Förra året ramlade jag ju och bröt foten vilket inte gjorde det lättare att promenera i snön. Men jag tycker ändå att jag kan ta mig fram ordentligt och det känns bra. Jag sätter på mig broddar på hälarna och tycker att det räcker för att jag ska känna mig säker på fötterna. Det är en enorm trygghet att ha broddarna. Broddar och bra skor gör att jag förhoppningsvis håller mig på benen i år!
 
Annars skulle jag vilja göra en liten efterlysning. För någon månad sen fick jag en kommentar på bloggen från en Stina som gärna ville ha kontakt med mig. Jag har mailat dig, men inte fått något svar? Jag vet inte om mailet kom rätt eller om du ångrade dig angående kontakt. Om du är intresserad av att ha kontakt kan du väl kommentera igen.
 
Trevlig helg!

Illa... Jag mår illa...!

Sen jag vaknade har jag känt av ett lättare illamående. Det blir bättre när jag äter, men det är svårt att äta vad som helst. Jag har också varit trött. Medicinen gör sig verkligen påmind idag. Tur att jag tar helg nu!


Besök på jobbet

Idag fick jag besök av mina handläggare från försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Dom ville se min arbetsplats och prata om hur vi går vidare mot anställning, med mig och mina chefer. Det kändes bra. Dom var lite imponerade av att jag orkade gå upp så mycket i arbetstid som jag gjorde med början i förra veckan.

Vi planerade inte mer än att vi skulle ses efter jul och prata mer då kring hur fortsättningen mot anställning kan se ut. Men att det ändå är möjligt känns riktigt bra tycker jag. Det kanske blir en vettig skattebetalare av mig också, en vacker dag!

Känner inte av den ökade dosen speciellt mycket. Jag var ganska trött i morse när jag vaknade och kroppen kändes väldigt degig och seg. Utöver det och att jag blev rätt trött efter jobbet så kan jag inte säga att jag märker något. Det är väldigt diffusa symptom som man upplever första dagarna. Den riktiga tröttheten infinner sig nog i morgon eller på fredag. Och även om symptomen är diffusa har jag lärt mig känna igen dom. Jag vet vad som väntar...


Dags för medicinering

Så här ser det ut. Mediciner mot cancer, mediciner mot biverkningar av medicinen mot cancer, och mediciner mot biverkningarna mot medicinerna som ska ta bort biverkningarna av medicinerna mot cancer.

Krångligt?


Pusta ut

Ingen fara på taket! Läkarbesöket gick finfint. Blodproverna har sett bra ut, även det jag tig igår. Lidbrink konstaterade att det var mina gamla mediciner som påverkade mina prover.

Hon räknade ut att jag var två kvadratmeter stor (haha!) och att maximala dosen temodal då var 400 mg. Och eftersom att proverna sett bra ut ville hon öka dosen från 300 mg till 360 mg, för att se om kroppen orkar.

Jag hade också en önskan om att slippa äta medicinen under julveckan (som det var planerat nu skulle jag ta medicinen med början på julafton och 5 dagar framåt). Så vi bestämde att jag ska börja medicinera idag istället för nästa vecka. Allt för att komma i fas.

Annars konstaterade vi att röntgen och läkarbesök blir någon gång i februari. Hon skulle boka tider till det och sen skicka till mig.

Perfa! Få se hur kroppen fungerar den här medicinperioden.


Läkarbesök, uppdatering, lungor

Hade en riktigt avslappnande helg. Alvaro var ledig, så vi spenderade tiden mest åt att umgås. Vi hade till och med ett litet förbud mot att hålla på med telefoner/datorer under helgen. Mest för att bara få slappna av. Det är ganska stressande att sitta uppkopplad jämt. Det resulterade i att vi knappt såg på tv heller. Och jag lyckades läsa ut en bok och börja på en ny. Tänka sig!

I morgon är det läkarbesök. Det är ett uppföljningsmöte för att hon ska få veta hur det fungerat med medicinen. Jag förväntar mig inga större förändringar. Blodproverna har dessutom sett bra ut de senaste två veckorna. Det jag tog idag borde också se bra ut!

Kände mig inte alls speciellt trött idag. Efter jobbet är man väl alltid lite slö, men jag kände mig inte som förra veckan. Hoppas det fortsätter så.

Jag funderar dock mycket på lungorna. Hela tiden funderar jag på hur jag andas, om det är något "missljud" eller om jag kan ta tillräckligt djupa andetag. Jag resonerar med mig själv varje gång att jag är fånig och borde sluta. Men det hänger liksom kvar. Det finns så mycket annat att lägga fokus på!

I helgen ska jag och Alvaro ner till Skåne och hälsa på vänner. Vi åker på fredag och är tillbaka hemma på söndag. Så det blir snabbvisit och jag hinner kanske inte hälsa på alla som jag skulle vilja hälsa på. Men det är tyvärr så ibland, man hinner inte alltid det man vill.

Har kommit iväg till gymmet idag. Det är en sån härlig känsla att pumpa ut all energi ur kroppen, ordentligt. Det är på topp inför läkarbesöket i morgon!


Nöjd

Kom iväg och tränade idag. Jag har tränat två gånger den här veckan, vilket känns skönt. Det är lagom för mig, när jag dessutom tar hundpromenader.

På gymmet körde jag benpress, vilket jag inte gjort på flera månader. Jag fick för mig i somras att benpressen gjorde att jag fick ont vid tumören i höften. Men idag fick jag för mig att testa den igen, mest för att se hur starkt mitt opererade benet var. Och jag klarade 37 kilo utan större problem (med tanke på att jag började med 5 kilo, vilket jag trodde skulle vara svårt så kanske ni förstår min lycka). Happy day!


Pigg och fräsch

Jag stötte på en granne i veckan. Hon och jag har pratat lite när vi stött på varandra tidigare och hon vet om att jag är sjuk. Hon kommenterade att hon tyckte att jag såg pigg och fräsch ut. Det var väldigt roligt att höra, med tanke på min situation.

Blodprovet i veckan såg riktigt bra ut! Det kändes toppen att höra. Kroppen känns också väldigt bra. Jag orkar mer och den här veckan har jag utökat mina tider på jobbet med 2 timmar/dag. Det har gjort mig enormt trött men en "vanlig" trötthet. Inte medicintrött, som gör mig energilös och slut, utan bara trött. Det är andra veckan utan mediciner, vi får se om kroppen orkar jobba lika mycket den veckan jag tar medicin.


Kvällspromenad

Kroppen känns bättre och bättre för var dag som går. Igår lyckades jag ta mig och träna, vilket jag inte gjort på några veckor. Och även om jag var fullständigt otränad och kroppen blev ordentligt trött, så kändes det ändå bra. Visserligen känns det fortfarande att kroppen till viss del påverkas av cellgifterna, men det är mest när jag tar slut på kroppens resurser.

Igår fick jag även till en kvällspromenad, något som jag inte lyckats med på ganska länge. Visserligen tar jag mig ut varje kväll på promenad med hundarna, men det var några veckor sen jag gick en längre sträcka. Väldigt skönt det också. Att orka!

Den här veckan tänkte jag försöka utöka arbetstiderna. Jobba 2 timmar mer per dag. Vi får se om jag orkar det. Jag hoppas det!

Bild från kvällspromenaden igår med Globen som bakgrund.


Svar på blodprov

Ringde sjukhuset idag. Ville fråga om mina blodprover jag tog i tisdags. Tydligen låg jag väldigt bra på alla värden. Både röda och vita blodkroppar. Jag minns inte riktigt när den eventuella dippen i värdena skulle komma, om det var första veckan utan temodal eller om det var någon av de andra veckorna. Men det bådar gott!

Min läkare pratade om att eventuellt justera dosen, beroende på hur proverna såg ut. Vet inte om det var tankar på att kräma på ännu mer i styrka, eller om det bara handlade om att sänka dosen om blodvärdena såg dåliga ut. Jag ska tillbaka på läkarbesök, inför nästa dos, den 20/11. Vi får se då!


Här och nu

Idag känner jag en enorm frustration med min sjukdom. Jag vill vara som alla andra, vara arbetsför som alla andra. Det är väldigt jobbigt och väldigt frustrerande att inte kunna planera sin framtid. Det kan låta konstigt för dig som läser, vadå framtid? Du är sjuk i cancer. Ja, jo.. Jag vet att jag är sjuk. Men jag tänker inte på min sjukdom som om att jag ska dö snart. Jag vet att det finns en risk, den risken får man ta varje dag man lever att livet kan ta slut, när som helst. Men jag kan inte gå runt och vänta på att det ska hända heller. Det gör inte du, även om du riskerar att dö precis lika mycket som jag även om du inte har en livshotande sjukdom. Du planerar ändå ditt liv, din framtid. Jag vill också kunna göra det.
 
Men när man märker att livet förändras ganska drastiskt var tredje månad är det svårt att planera. Jag vet hur mitt liv ser ut nu, idag. Hur livet ser ut om 3 veckor, 1 månad, 1 år har jag ingen aning om. Tyvärr fungerar inte vårt samhälle så idag. På något konstigt sätt så kan man inte leva här och nu, man ska leva sen. Well, det fungerar inte i mitt liv. Jag kan inte leva sen. Jag lever här och nu och det är jävligt frustrerande att inte kunna få göra det.
 
Här och nu, det är allt vi vet. Varför måste vi tänka på så mycket annat?

Uppdatering

Biverkningarna av medicinen smög sig på. Jag kände inget första dagarna. Tröttheten smög sig på och var riktigt jobbig från och med onsdag. Först fattade jag inte att det var en biverkan, men det blev klarare ju längre tiden gick. Jag har haft aningen svårt att äta. I fredags gick bara vissa saker ner, jag har mått illa när jag varit hungrig. Kroppen har skrikit efter mat, vilket inte är vanligt för mig. Och trots att jag ätit mer och oftare än jag brukar känner jag mig smalare än innan. Får se om vågen visar något också.

Men allt är överkomligt om det visar sig att det är en medicin som jag kan gå på (dvs inte blodprovet i veckan visar några katastrofvärden), och att den tar på tumörerna. Jag hoppas också att jag, de här tre veckorna utan medicin, mår lite bättre.

Ny vecka och nya möjligheter!


Torsdag kväll

Jag är så trött. Sjukt trött. Hela kroppen skriker åt mig att vara still. Det känns som om medicinen tar all min energi. Jag blir aningen piggare när jag får i mig mat.

Men eftermiddagen och kvällen har spenderats genom att slappa. Typ såhär:


RSS 2.0