Lite besked

Det funkar ganska bra på sjukan. Jag sover mycket, läser lite bok, kollar mobilen. Dagarna går ganska snabbt.

Dräneringen av lungan visade att jag hade 1,8 liter vatten där. Det känns lite lättare att andas, men inget revolutionerande.

Pratade med jourläkaren för en stund sen. Han lovade i morse att se huruvida det fanns vatten i andra lungan också. Och det gör det. Inte alls lika mycket dock. På röntgenbilderna var dessa 1,8 liter ca 6 cm. I min högra lunga är det "bara" 2 cm och det är oklart om det skulle ge mig någon hjälp.

Det han däremot sa, var att jag har någon/några (jag tror han uttalade sig som ett område) tumörer som sitter och blockerar luftvägarna och de stora blodkärlen till lungorna. Han har redan kontaktat någon specialist för att se om dom tror att det går att operera in något luftrörsvidgande där. Det får jag besked om på måndag. Jag frågade direkt om strålning, eftersom att jag fått höra att man inte vill stråla mina lungor för att tumörerna är många. Men om det bara är en eller två? Och då sa han att det måste man nog göra, oavsett. Men att få in något luftrörsvidgande hade gett mig en snabbare effekt.

Känns skönt att det fortfarande finns behandlingsmetoder. Hoppas på bra besked snart!

Kommentarer
Postat av: Eva

Jag har i dag hamnat här och sträckläst din blogg. Jag förundras över hur stark och positiv du är utåt även om såklart din oro och funderingar kan synas i bland. Cancer är så orättvist! Jag hejar på dig och önskar att du ska få möjlighet att leva ut ditt liv med din familj ❤du är så positiv! Tack för att du delar med dig, det får många av våra vardagsbekymmer att försvinna. Önskar dig en bra dag❤

2013-07-28 @ 13:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0