Benmärgsprov

Jag kan meddela för er som inte tagit benmärgsprov att det gör ont. Och jag brukar inte ha problem med smärta och nålar... Men AJ!

Jag hade ställt mig in på att det skulle göra ont. Framförallt att få bedövningen. Och det var ju inte speciellt skönt med bedövning, men hanterbart. Sen tryckte han in en nål i skelettet och frågade "gör det här ont?" typ tre gånger utan att jag kände någon smärta. Bara ett tryck mot skelettet. Sen gjorde det ont på riktigt och då hade han kommit in i benmärgen. Det kändes ungefär som när man har ischias förklarade han. Den smärtan försvann dock hyfsat fort.

Men sen.. När han tog själva benmärgsprovet. Det gjorde så jävla ont. Han försökte förklara det som att benmärgen tryckutjämnar.. Ni kan ju tänka er.. Hela ryggen, rumpan och låret gjorde ont och krampade i en och samma rörelse. Det var inte skönt och jag hoppas verkligen att jag slipper göra om det.

När han var färdig sa jag lite skämtsamt att det var nu han skulle säga till mig att han inte hade fått ut tillräckligt mycket benmärg utan behövde ta ett nytt prov. Han svarade bara att tillräckligt med sån benmärg hade han, men att han visst behövde ta ett nytt prov.. Så det blev till att utstå samma smärta en gång till!

Härliga tider.. Jag hoppas för allt i världen att provet ger en bättre förklaring på varför min kropp beter sig som den gör.

Annars har jag gått ett dygn med en EKG-mätare runt halsen. Det har fungerat bra. Tyvärr har hjärtat också betett sig trevligt. Visserligen hoppar det lite som det vill då och då, men strax efter att jag tog av apparaten så har hjärtat betett sig otrevligt. Och det har fortsatt så hela kvällen. Men men. Vi får väl se vad läkaren säger på torsdag när jag ska dit och träffa hjärtspecialisten. Troligtvis har apparaten uppmärksammat att hjärtat slår konstigt och att de kan säga varför och om det är något att oroa sig för. Vi får se helt enkelt.

Nu: dags att sova!


Kommentarer
Postat av: Marie

Hej. Varför har du gjort ett benmärgsprov?

2012-09-22 @ 10:35:24
Postat av: Mahlin

Hejsan!
Wow så bra du är som fixade benmärgsprovet. Hoppas nu på bra besked av det. Tittar in lite då och då och önskar dig lycka till och krya på din kropp! Med vänlig hälsning, Mahlin

2012-09-22 @ 11:51:11
URL: http://www.mahlinberglund.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0